Er zijn tegenwoordig verbeteringen in anti-diefstalsystemen. Gelukkig maar! Veel voertuigen zijn nu uitgerust met volg- en terugvindprogramma’s.

Dankzij deze ontwikkelingen worden gestolen auto’s en motoren vaak binnen een dag teruggevonden. Hierdoor richten dieven zich nu steeds vaker op oudere modellen zonder moderne beveiliging.

Aanpassingen fabrikanten

Autofabrikanten hebben ook gereageerd op autodiefstallen door aanpassingen te maken in voertuigen die vaak het doelwit waren, zoals de Toyota RAV4. Dit model kon eerder snel gestolen worden door signalen naar de centrale computer, maar deze zwakte is aangepakt. Als resultaat is het aantal diefstallen gedaald.

Daarnaast hebben fabrikanten ook veranderingen aangebracht in autosleutels. Voertuigen die starten zonder dat de sleutel in het contactslot hoeft, zijn nu minder vaak in gebruik of hebben een slaapstand waardoor dieven het signaal minder makkelijk kunnen oppikken.

Hoe Autodiefstal Voorkomen?

We geven je graag enkele tips mee:

  1. Bij sommige auto’s eisen verzekeraars dat er een alarm wordt geïnstalleerd. Zelfs als dit geen vereiste is, kan een alarmsysteem potentiële dieven afschrikken en voorkomen dat je auto wordt gestolen.
  2. Parkeer je auto op een veilige plek, zoals een beveiligd terrein, en sluit je auto altijd goed af. Neem waardevolle spullen mee of berg ze goed op, uit het zicht.
  3. Zet de functies ‘Keyless Entry en Keyless Go’ uit als je ze niet gebruikt. Men kan namelijk het signaal van je sleutel op afstand opvangen, wat de kans op inbraak ook verhoogt.
  4. Bewaar je sleutel in een signaalblokker. Dit tasje of doosje voorkomt dat autodieven het signaal van je sleutel kunnen opvangen.

Autodiefstalverzekering

Autodiefstal komt helaas vaak voor, dus het is verstandig om je auto hiertegen te verzekeren met een extra dekking. Vraag ons meer info of advies.

Terug naar overzicht